пʼятниця, 31 липня 2015 р.

КАРТОПЛЯНЕ ДИВО.

Картопля - поширена сільськогосподарська культура, яку в народі називають "другим хлібом", одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур. У 1553р. в іспанській книзі ми знаходимо першу згадку про картоплю. Картопля - цінний продукт харчування. Вона має цінне значення в раціоні харчування всіх груп населення. Картоплю широко використовують для виробництва крохмалю, спирту, молочної кислоти, ацетону, в лікуванні:  дерматології, косметології т.ін. Але найголовніше що із картоплі можна приготувати понад 1000 страв. Її варять, тушкують, печуть, смажать, заморожують тощо. Україна перебуває лише на третьому місці у світі за споживанням картоплі на душу населення, поступаючись тільки Білорусі та Киргизстану. То як можна не присвятити зустріч жіночого клубу "Сучасниця" який діє при бібліотеці, " її величності - картоплі"? Ми провели конкурс на кращу страву із картоплі, кожна із учасниць приготувала рецепт який найчастіше використовує. Такої вигадливості та вишуканості сама не сподівалась побачити у нас було: картопля у фользі, деруни, картопляні зрази, картопля фрі три види, картопляники з капустою, картопля по - селянськи із салом, картопляні рулети, вареники з картоплею, пампушки із картоплі, салат брамборовий, картопляна запіканка т.ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар