неділя, 5 травня 2019 р.

МАРІЙКА ПІДГІРЯНКА - ДЛЯ ДІТЕЙ.


Знайомство школярів із чарівним світом літератури, яка допомагає зовсім по – іншому, через призму бачення письменника, глянути на світ, замилуватися ним і відчути гордість за те, що ти народився саме на цій землі, живеш тут і будуть жити твої нащадки.
Через описи пейзажів, природи, українську народну мелодію, вчити дитину пізнавати свій рідний край, свою Вітчизну, а через художнє розкриття взаємовідносин українців, родинних і дружніх стосунків формувати у дитини високу духовність, притаманну українському народові.
Дати зрозуміти малюку, що письменники-класики – І.Франко, Т.Шевченко, Леся Українка, М.Підгірянка та ін. – це та еліта української художньої літератури, яка вчить любити свою країну, милуватися красою природи, товаришувати, поважати, вчить добру заради майбутнього, розкриває сутність життя.
За допомогою кращих творів поетеси, які написані для дітей формувати національну свідомість, світогляд, характер, почуття та емоції дітей, сприяти моральному становленню особистості, її естетичному розвитку.
Художня література була й лишається одним з важливих засобів виховання особистості у шкільному дитинстві допомагає дитині опанувати мистецтво слова, розвивати творчі здібності, формувати пізнавальну самостійність.
Тематичні літературні заняття та ранки – це своєрідні свята національної книги, це пропаганда українського художнього слова серед дітей та батьків. Тематичний екскурс творчістю Марійки Підгірянки із учнями 1- 3 класів.






Немає коментарів:

Дописати коментар